LUCHTVAART
Nederlandse rechtbank veroordeelt 3 van het neerhalen van een vliegtuig boven Oekraïne
DOOR JORDI BOU

17 november 2022 – Een Nederlandse rechtbank heeft drie mannen schuldig bevonden aan de moord op 298 mensen aan boord van vlucht MH17, die werd neergeschoten door een Russische grond-luchtraket toen deze in 2014 boven Oost-Oekraïne vloog.

De drie veroordeelde mannen waren voormalige Russische inlichtingenagenten Igor Girkin en Sergey Dubinskiy, en Leonid Kharchenko, een leider van de Oekraïense separatisten. Een vierde, de Rus Oleg Pulatov, werd vrijgesproken.

De rechters oordeelden dat het een opzettelijke actie was om een vliegtuig neer te halen, ook al hadden de drie schuldig bevonden bedoelingen een militair en geen burgervliegtuig neer te schieten.

error: Kopiëren mag niet!