Duitsland voltooit de bouw van de eerste drijvende LNG-terminal

16 november 2022 – Duitsland heeft de voltooiing aangekondigd van de eerste van vijf drijvende terminals voor vloeibaar aardgas (LNG), terwijl het zich haast om de levering van Russisch pijpleidinggas te vervangen.

De locatie in de Noordzeehaven van Wilhelmshaven was een van de twee die de Duitse regering aankondigde kort nadat Rusland in februari Oekraïne was binnengevallen. Duitsland heeft tot nu toe geen LNG-terminals gehad, aldus AP.

De terminal zal het aanmeren van drijvende opslag- en hervergassingseenheden (FSRU’s) mogelijk maken – schepen die de omzetting van LNG in gasvorm mogelijk maken en het vervolgens aan het Duitse gasnetwerk leveren.

Er zijn in totaal vijf van dergelijke terminals gepland, waarbij de eerste twee locaties begin 2023 operationeel zullen zijn. Een zesde particulier gecharterde en geëxploiteerde FSRU zal naar verwachting eind 2022 gereed zijn, aldus Reuters.

error: Kopiëren mag niet!