Ruim 200 grondpapieren uitgereikt aan zorgpersoneel AZP

Voor de zorgverleners was het vandaag een bijzondere dag. Ruim 200 zorgmedewerkers van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) hebben dinsdag 15 november hun grondbescheiden in ontvangst mogen nemen. 

“President Chandrikapersad Santokhi wees bij deze gelegenheid op het harde werk dat binnen korte tijd is verzet om deze mensen tegemoet te komen”, schrijft de Communicatie Dienst Suriname.

Behalve het staatshoofd waren ook vicepresident Ronnie Brunswijk, parlementsvoorzitter Marinus Bee en de ministers Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) en Amar Ramadhin van Volksgezondheid aanwezig in het AZP. 

Dat elke Surinamer van een stuk grond moet worden voorzien, is het beleid van de regering. “Een van de belangrijkste dingen, die mensen nodig hebben, is een dak boven het hoofd. En voordat, dat komt, is het hebben van een bouwkavel, een must. Gebruikt u dit stukje grond, daarom nuttig”, sprak president Santokhi. Hij zei ook, dat zorgverleners een belangrijke rol spelen in de maatschappij. Ook tijdens de Covid-pandemie waren zij een rots in de branding. “Er moet zeker nog meer gedaan worden voor deze groep”, merkte de regeringsleider op. 

Het hebben van een eigen kavel zorgt voor stabiliteit in het leven. “Het ligt in de bedoeling dat 1.700 bereidverklaringen worden verstrekt aan personen in de zorg en ook andere groepen”, zei minister Vorswijk. 

De percelen liggen te Geertruidenberg aan de Commewijnerivier in het district Commewijne. Zij die hiervoor in aanmerking zijn gekomen, zullen binnen zes maanden de nodige stappen moeten ondernemen om de definitieve beschikking in handen te krijgen. Minister Vorswijk vroeg dat dit tijdig wordt gedaan zodat de verklaringen niet vervallen.

  • Het is op zijn zachtst gezegd opmerkelijk, dat een groep zorgmedewerkers in het AZP grondpapieren heeft gekregen en dat bij de uitreiking van die papieren zelfs de president, vicepresident en Assembleevoorzitter aanwezig waren. Minister Vorswijk zegt, dat het de bedoeling is, dat 1.700 bereidverklaringen worden verstrekt aan personen in de zorg en ook andere groepen. Maar, wie die andere groepen zijn heeft ze niet gezegd.
  • Bekend is, dat ook leerkrachten in aanmerking willen komen voor grondpapieren. Zo belangrijk zorgmedewerkers zijn, zo belangrijk zijn leerkrachten zeker. Zij staan immers aan de basis van de toekomst van velen in de samenleving. 
  • Het verstrekken van grondpapieren aan AZP-personeel lijkt welhaast op een vorm van ‘voortrekkerij’, van positieve discriminatie en de vraag is waarom. Waarom kunnen de gewone man of vrouw van de straat niet net zo snel en met toeters en bellen en tamtam in aanmerking komen voor grondpapieren als die groep AZP-zorgmedewerkers? 
  • In april van dit jaar werd bekend, dat de regering leerkrachten die lessen verzorgen in het binnenland zouden worden beloond met een kavel. De stukken daartoe zouden in orde gemaakt worden, zodat de leerkrachten zo snel mogelijk hun grondpapieren in handen zouden kunnen krijgen. Vicepresident Ronnie Brunswijk zei toen, dat de regering druk bezig was om de leerkrachten in het binnenland te voorzien van een kavel in Paramaribo, Wanica of Para. “De leerkrachten van het binnenland hebben al jaren te maken gehad met ontberingen, dus nu zal de regering wat terug doen voor deze leerkrachten”, sprak Brunswijk. Hij zei ook, dat de leerkrachten beloond zullen worden met een kavel. 
  • Niet bekend is vooralsnog of leerkrachten die in het binnenland werkzaam zijn werkelijk inmiddels een kavel hebben gekregen.
error: Kopiëren mag niet!