Rashied Doekhie: “Weer de zoveelste frommel van LVV”

“Dit krijg je wanneer je mensen op posities zet, van wie je weet dat ze het werk niet goed genoeg zullen doen”, zegt oud-parlementariër voor de NDP Rashied Doekhie in gesprek met de redactie van Dagblad Suriname.

“Ik heb ze toen gewaarschuwd”

“De eerste keer heb ik als toenmalig Assembleelid gezegd in de Nationale Assemblee, dat de manier en het plan van aanpak inzake vervanging van de pompen in Wageningen bekeken moesten worden en dat is jammer genoeg niet gebeurd. De toenmalig minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft niet naar me geluisterd. Nu zeg ik het weer, laten we goed kijken wat er zal gebeuren bij de Wakay pompen in het district Nickerie als de nodige informatie onbekend blijft.”

Weer zoveel onduidelijkheid

“Dus LVV houdt een eerst aanbesteding om een aannemer aan te trekken en een overeenkomst te tekenen voor de Wakay pompen en daarna wordt een aanbesteding voorbereid om de directievoerder aan te trekken. Bij dit soort grootschalige projecten wordt de directievoerder eerst aangetrokken om het project technisch voor te bereiden. De directievoerder is ook nauw betrokken om de aannemer te beoordelen die ingeschreven heeft bij zulke projecten. Nu rijst nog meer de vraag: op basis van welke normen is het bedrijf Naturata Reliability NV in aanmerking gekomen voor de Wakay pompen? Er is niet eens een infodag ingelast, maar direct een inschrijvingsdag. LVV heeft geen deskundigheid om dat te beoordelen. Daarvoor zou de directievoerder verantwoordelijk zijn, een soort technische beoordeling”, zegt Doekhie.

De president slaapt

“Er is weer een paar schurken bezig het land te beroven. Dit gebeurt in het dagelijks licht in het geval van de Wakay pompen”, volgens de heer Doekhie. “Er is helemaal geen toezicht op wat zich afspeelt. Dit moet echt bekeken worden. Wanneer gaat dit nagetrokken worden? De president slaapt”, zegt hij afsluitend.

GW

error: Kopiëren mag niet!