Ontploffing in Polen
DOOR JORDI BOU

De NAVO zegt dat de raketaanval in Polen waarschijnlijk een ongeluk was, veroorzaakt door de Oekraïense luchtverdediging die reageerde op een Russisch rakettenvuur.

Desalniettemin zei NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg dat Moskou, en niet Kiev, uiteindelijk de schuldige was voor het starten van de oorlog en het lanceren van de aanval die de verdediging van Oekraïne in gang zette.

Eerder zei de Amerikaanse president Joe Biden dat het “onwaarschijnlijk” was dat de raket vanuit Rusland was afgevuurd.

“Uit de informatie die wij en onze bondgenoten hebben, blijkt dat het een S-300-raket was die in de Sovjet-Unie is gemaakt, een oude raket en er is geen bewijs dat hij door Rusland is gelanceerd”, zei de Poolse president Andrzej Duda.

Twee mensen werden gedood op een boerderij in Przewodów, vlakbij de westelijke grens met Oekraïne, toen Oekraïne onder vuur kwam te liggen door een van de grootste spervuur ​​van raketaanvallen van de oorlog.

Het Kremlin had volgehouden dat het niets met hun dood te maken had.

error: Kopiëren mag niet!