“Niet eens jezelf verwennen kan op een eenvoudige manier, alles is van ons afgenomen”

In elk huishouden is een verandering gekomen, dankzij de stijging van de koers en de prijzen van basisgoederen. Etje, vader van drie, geeft aan in een gesprek met een redactrice van Dagblad Suriname, dat er in zijn huishouden een grote verandering is opgetreden.

“Normaal aten wij twee tot drie keer op een dag een warme maaltijd, maar nu is dat veranderd naar een keer per dag, twee keer brood eten is veranderd naar een keer en dagelijks melk drinken gebeurt maar twee keer in de week. Die lekkere hapjes of snacks die vroeger gemaakt werden kan nu ook niet meer. De prijzen van heel wat dingen zijn gestegen, met bijvoorbeeld het maken van sardien balletjes, daar moet je al ruim SRD 150 voor uitgeven en bij het voorbereiden van de maaltijd zelfs komt het op meer dan dat. Dat lekkere brood met olie sardien kan zelfs niet meer, een blik kost al tussen de SRD 45 en SRD 48. Een blik is dus helemaal niet genoeg voor een huishouden dat bestaat uit zeven personen”, benadrukt Etje. 

“Daarnaast heb ik de uitgaves van vervoer, een zieke moeder, prive onderhoud voor mijn meisje en ons allen en ook nog het huishouden. Iets leuks doen kan helemaal niet. Het salaris van mij en mijn vrouw kan geen van die dingen in een maand voldoen.”

“Ik weet echt niet meer hoe wij het moeten doen. Niet eens jezelf verwennen kan op een eenvoudige manier, alles is van ons afgenomen. Wij dachten er komt een positieve verandering, maar wij wisten nooit dat men een mes in onze buik en rug zou komen steken.”

TM

error: Kopiëren mag niet!