Surinaamse Brouwerij introduceert herbruikbare Heineken flessen

Na de succesvolle introductie van de in Suriname gebrouwen Heineken® in blik, lanceert Surinaamse Brouwerij vanaf maandag lokaal gebrouwen Heineken in fles. De flessen komen in een ‘returnable’ uitvoering in krat en zijn verkrijgbaar in een 25cl en 60 cl verpakking. Dit betekent dat de flessen ingeruild kunnen worden voor statiegeld en hergebruikt zullen worden voor de productie van Heineken® in Suriname, net zoals dat al jaren bij de Parbo Djogo gebeurt. Het statiegeld voor de Heineken fles is SRD 5 en voor de kratten SRD 50. 

Met het introduceren van de herbruikbare flessen geeft de Surinaamse Brouwerij, zo laat het bedrijf via een persbericht weten, verder invulling aan haar duurzaamheidsambitie en draagt ook bij aan een schoner Suriname. “Wij zijn er ontzettend trots op al meer dan 67 jaar deel uit te maken van de Surinaamse samenleving en hopen dat nog heel lang te kunnen blijven doen”, aldus Earl Frijmersum, Marketing Manager van Surinaamse Brouwerij. 

“Wij produceerden natuurlijk al verschillende producten, waaronder onze nationale trots Parbo Bier. Wij zijn overweldigd door de positieve reacties op de in Suriname geproduceerde Heineken in blik en dit bevestigt de hoge kwaliteitsstandaarden van de producten die Surinaamse Brouwerij produceert. Dat we nu ook Heineken® lokaal in fles kunnen produceren is een hele grote mijlpaal voor ons, ook omdat wij, net zoals bij de Djogo, statiegeld introduceren waardoor alle flessen kunnen worden hergebruikt en niet meer in de prachtige Surinaamse natuur verdwijnen. Ook zullen de flessen geen plastic labels meer bevatten. We gaan dus echt helemaal groen!” 

De lokale productie van Heineken® betekent dat het populaire bier nog verser zal smaken, terwijl de superieure kwaliteit en vertrouwde smaak van Heineken® gewaarborgd blijven. Het vaste receptuur met het gebruik van 100% natuurlijke ingrediënten en de hoge kwaliteitsstandaarden van Heineken® die inmiddels gehanteerd worden in meer dan 192 landen gelden uiteraard ook in Suriname, aldus het bedrijf.

De prijzen van de in Suriname geproduceerde flessen in 25cl en 60cl, zullen met ruim 5% worden verlaagd om de samenleving tegemoet te komen. De flessen zijn herkenbaar door het “gebrouwen door de Surinaamse Brouwerij N.V., Paramaribo Suriname” opschrift op de achterkant van de flesverpakking. 

De lancering van de in Suriname geproduceerde Heineken® flessen zal zaterdag 19 november groots gevierd worden met de gehele samenleving op het Onafhankelijkheidsplein onder leiding van internationale en nationale artiesten zoals Bennie Man, Chris Martin en Psycho.

error: Kopiëren mag niet!