Onhygiënische toestanden rond illegale venters overzijde Centrale Markt

Het is vele burgers opgevallen, dat illegale venters geen rekening met zichzelf houden of met de klanten. Het hangen voor de voorgevel van de Centrale Markt is al verminderd, maar de illegale venters hebben zich net naar de overkant van de markt verplaatst”, zegt een vrouw die werkzaam is in het centrum in gesprek met Dagblad Suriname.

“Dit is onkan en heel erg irriterend, het lopen is daar al moeilijk en de situatie is ook onhygiënisch. Je hebt illegale verkopers die net naast de vuilniston verkopen of verkopen naast een heleboel troep, water dat al een tijdje zit en de omgeving zelfs ook vuil maken. Ik ben letterlijk elke dag in de stad en zie dat enkele klanten het zelfs als normaal zien. Ik weet dat groentesoorten over het algemeen duur zijn geworden, maar ik durf helemaal niet te stappen naar de illegale venters. Ik vind dit helemaal niet netjes en er is ook geen enkele instantie die dit kan oplossen”, zegt een andere burger.

“Ik doe vaak genoeg ook inkopen in het centrum of op de markt met mijn twee kleinkinderen en beide vragen mij of het werkelijk zo hoort in het land. Of geven vaak aan, oma loop niet daar het stinkt en daar plassen die mannen en dus koop ik ook geen vis. Er moet een volledige controle gedaan worden in het centrum. En een harde aanpak van alles, het centrum is het tweede beeld dat bezoekers krijgen van het land. Het eerste is Zanderij en het centrum is het tweede waar bijna alles te verkrijgen is. Dus er moet verandering komen, daarnaast kan je dit ook niet als voorbeeld geven aan de jongeren. Het lijkt nu zo slordig en is chaotisch, en wat wordt het daarna?”, vraagt de burger zich af. 

TM

error: Kopiëren mag niet!