Leden RBT Paramaribo arresteren 5 vuurwapengevaarlijke verdachten op Ringweg-Zuid

Leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) hebben zondagavond 13 november de vijf vuurwapengevaarlijke verdachten D.M. en M.V. (beiden 41), C.A. (23) en de twee 30-jarigen J.A. en D.S. op de Ringweg-Zuid aangehouden.

De speciale eenheid reed over de Ringweg-Zuid en op een bepaald moment zagen zij een verdacht voertuig, waarin vijf manspersonen zaten die enkele spullen uit het voertuig gooiden. Bij een ingesteld onderzoek bleek het om drie vuistvuurwapens te gaan. 

Naar aanleiding hiervan zette de RBTP-leden de achtervolging in en op  de Ringweg Zuid werd het voertuig klemgereden en de vijf inzittenden in de boeien geslagen.

Verder onderzoek wees uit dat de verdachten op Ringweg-Noord, geprobeerd hadden in te breken in een supermarkt. Maar, ze werden op heterdaad betrapt door de bewoner, waarop zij het hazenpad kozen. 

Naast de drie vuistvuurwapens werden in het voertuig aangetroffen en in beslag genomen breekwerktuigen, maskers, handschoenen en andere goederen. De verdachten, die bekenden van de politie blijken te zijn, werden ter voorgeleiding overgedragen aan de recherche van Paramaribo.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de vijf verdachten door de politie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!