Kiwanis Club Tourtonne installeert bestuur tijdens driedaagse conferentie

Kiwanis Club Tourtonne hield afgelopen zaterdag een District Council Meeting (DCM). “De Kiwanis International zijn in districten onderverdeeld”, laat Sandra Watson, president van de Kiwanis Club Tourtonne weten. Andere aanwezige afdelingen waren van Curaçao, Trinidad, Bonaire en Aruba. De gehouden conferentie betrof een drie jaarlijkse meeting waarbij steeds een ander land aan de beurt is.

“We komen dan bij elkaar om samen de strategie voor het komend jaar te bespreken”, zegt Watson. Bij deze gelegenheid worden ook de kandidaatstellingen van de functies van Governor en Luitenant Governor besproken. Deze functies zijn ‘hoofd’ van het overkoepelend orgaan. Ook de nationale en internationale uitdagingen die worden ervaren zijn besproken. 

Ledenwerving

“Op dit moment is een van de grootste struikelblokken van alle clubs in binnen en buitenland, ledenwerving”, vervolgt Watson. “In de Covid-periode is het ledental aardig geslonken.” Bovendien speelt de economische situatie wereldwijd een rol voor de populatie van de leden. Het ledenvraagstuk is dan ook van de agendapunten geweest tijdens de meeting. Ook de strategie hoe aan donoren en sponsors te komen is besproken.

Installatie

“Het hoogtepunt van de conferentie was het formeel installeren van het bestuur dat al benoemd was”, licht Watson toe. Op deze conferentie is Watson geïnstalleerd als de president van de Kiwanis Club Tourtonne. Als vicepresident is geïnstalleerd Roberto Tjon A Fat. De secretaris is Henry Ramin. De ‘Immideate Past President’ (IPP) is Setty Leter. De zittingstermijn is voor de duur van een jaar en de doelen zijn uitgezet. De organisatie heeft nog enkele activiteiten die zullen worden uitgevoerd nog voor het einde van 2022. Een kerstviering met een tehuis op Domburg is voorbereid en twee scholen zullen worden bezocht om informatie over hoge bloeddruk en diabetes te geven. “Omdat wij de kinderen heel jong bewust willen maken van deze chronische ziekte die echt heerst.” 

Watson merkt ook op dat jongeren over het algemeen niet echt meer aan lichaamsbeweging doen door de invloed van de tijd die wordt doorgebracht op de verschillende social media platformen.

“We willen ze erop wijzen, dat de chronische ziekten hoge bloeddruk en diabetes er zijn.” Verder staat nog de bouw van een bushuisje op het programma. “Wij hopen dit nog voor het einde van het jaar uit te kunnen voeren.” Watson besluit, dat aan de driedaagse conferentie een einde is gekomen en dat de deelnemers zeer tevreden huiswaarts zijn gekeerd.

RB

error: Kopiëren mag niet!