GBB-minister Vorswijk blikt tevreden terug op één jaar ministerschap

Het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) heeft in de afgelopen periode een flinke inhaalslag gemaakt als het gaat om de uitgifte van grondpapieren. Minister Dinotha Vorswijk is dan ook ingenomen met de resultaten die tot nog toe bereikt zijn, zo bericht de Communicatie Dienst Suriname.

De bewindsvrouwe blikt vooral tevreden terug op de ruim één jaar waarin ze de scepter zwaait op het departement. Ze praat niet alleen van leermomenten, maar ook van een goede samenwerking met haar directieteam, waardoor er veel bereikt is. “Ik heb het niet alleen gedaan, natuurlijk samen met het directieteam.”

Als team hebben zij elkaar de nodige ondersteuning kunnen geven en aansporen om de bevolking beter tegemoet te komen op het gebied van gronduitgifte. “Hoewel er moeilijke momenten zijn geweest, is het tot nu toe gelukt heel veel bereidverklaringen en toewijzingsbeschikkingen in orde te maken voor de burgers die zolang hebben gewacht”, aldus Vorswijk. 

Zij heeft in de afgelopen periode in de verschillende districten samen ruim 10.000 grondpapieren mogen uitreiken. “Het heeft heel veel energie gekost”, aldus de GBB-minister. Ze zegt dat zij als hoofdverantwoordelijke van GBB ervoor moet zorgen dat grondbeschikkingen in orde gemaakt worden, in die zin dat deze stukken helemaal in orde zijn om uitgegeven te worden. 

Bij de uitgifte van grond heeft de afdeling Grondinspectie een voorname rol. Ambtenaren van deze afdeling gaan het veld in voor onderzoek, wat een vereiste is alvorens er een bereidverklaring of toewijzingsbeschikking wordt opgemaakt. Hoewel er met een 20 stuks momenteel genoeg en ervaren grondinspecteurs zijn, is equipment een grote uitdaging voor deze afdeling. Zo zijn vooral vervoer en computers de meest noodzakelijke behoeften van de Grondinspectie.

“De Grondinspectie produceert nog op een laag pitje, maar er is wel genoeg bemanning”, zegt minister Vorswijk.

error: Kopiëren mag niet!