60 jaar Waldy Simson (deel 18)

“… Ook op social media heb ik foto’s gezien van het portret … ik vind het een bijzonder portret en een stevig eerbetoon naar Liesbeth toe voor haar uitzonderlijke wijze van goed presteren op piano als waardevolle Surinaamse … !!!”

Het Portret van Liesbeth heeft de veelzijdige kunstenaar Waldy Simson voor het eerst en onder goede publieke aandacht tentoongesteld in het Bijlmer Parktheater in Amsterdam, Nederland. Een zeer toevallige ontmoeting van Simson en Peroti in Kingston, Jamaica, en daarna zeer uitmuntende prestaties van Peroti op piano hebben Simson uiteindelijk geïnspireerd tot het maken van dit uitzonderlijk portret.

Bij het maken van het portret heeft de kunstenaar slechts gebruik gemaakt van een voor Peroti zeer karakteristiek deel van haar profiel en onder andere een indruk van een toetsenbord van een piano. En door gebruik van groenen, roden, zwart, wit grijzen en blauwen in het papieren portret heeft Simson een resultaat tot stand gebracht dat ook in een oogopslag ook bij Peroti de  indruk heeft gewekt dat het in deze om een portret van haar en slechts haar alleen gaat. Simson heeft met maken van het papieren portret van Liesbeth weer een bijdrage geleverd aan het vereeuwigen van buitengewoon op hun vakgebied(en) presterende heldinnen en helden van Surinaamse afkomst.

Enkele gegevens van het eerder genoemd portret zijn alsvolgt: Titel: Portret van Liesbeth / Afmeting: 29 x 21 cm / Techniek: gemengd in en op papier / Plaats van produktie: Amsterdam, Nederland. Een afbeelding van het portret is opgenomen in de serie video’s Waldy Simson In Bijlmer Parktheater 1 tot en met 3 die geplaatst zijn op de YouTube kanaal Simson Waldy.

“Geef kunst een waardevolle plaats in uw leven.”

Waldy Simson 

error: Kopiëren mag niet!