Rashied Doekhie zeer verontrust over gang van zaken in MMC

“De situatie die zich nu weer voordoet in het Mungra Medisch Centrum (MMC) in Nieuw Nickerie is verontrustend”, aldus oud-NDP-parlementariër en districtscommissaris Rashied Doekhie in gesprek met de redactie van Dagblad Suriname. 

Slecht nieuws

Het blijkt volgens Doekhie, dat er al een lange tijd geen streptokinase aanwezig is in het MMC. Dit middel wordt gebruik om stolsels bij een vers hartinfarct op te lossen en kan levens redden. Door tussenkomst van een Nederlandse delegatie is na bemiddeling door dr. Marc Sprenger een voorraad van een vergelijkbaar middel geleverd aan de apotheek van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, AZP. De verwachting was dat een deel daarvan aan het MMC geleverd zou worden, waar het ook zeer dringend nodig is. De apotheker van het AZP weigert echter dit te doen met alle gevolgen van dien. Voor de hartinfarct patiënten van Nickerie is dit heel slecht nieuws. 

Wanneer komt daar een oplossing voor?

Het is belangrijk dat de leiding of de minister van Volksgezondheid hierover meer details aan de burgerij geeft, aldus Doekhie. De leiding geeft echter altijd aan, dat er alles aan wordt gedaan om de gezondheidszorg te garanderen, maar dat blijkt volgens Doekhie niet uit het gevoerd beleid. Hij somt in het interview enkele dringende zaken op die zo snel als mogelijk aandacht nodig hebben.

Nog meer ontbrekende medicamenten en medische accessoires

“De CT-scan die zich in het MMC bevindt is nog steeds niet gemaakt. Een goed denkend mens kan zich al voorstellen welke schade en ellende hierdoor wordt en is veroorzaakt. De schade is echt onvoorstelbaar. Naast de scan is ook het mammogram defect. Verder zijn na enkele weken de reagentia in het lab ook weer op. Naast de normale poliklinische   bepalingen kunnen dan bij ernstig zieke patiënten die opgenomen worden geen bloedbepalingen gedaan worden in het ziekenhuis. Mensen met bloedingen bijvoorbeeld in de buikholte na een ongeval, kunnen door gebrek aan deze bepalingen ernstig gevaar lopen om te overlijden”, zegt Doekhie.

Waar gaat het heen?

“Waarom worden de patiënten in Nickerie zo onnodig blootgesteld aan deze gevaren? De Nickerianen blijven echt wachten als makke schapen die op zo’n manier naar de slachtbank geleid worden. Waar hebben ze dit aan te danken? Als de regering deze meest elementaire zaken niet kan beheersen, dan is het werkelijk tijd voor ze om op te plusten”, zegt Doekhie afsluitend in het gesprek.

GW

error: Kopiëren mag niet!