Ontvluchtte vrouwelijke verdachte na zes dagen weer in de kraag gevat

De politie van het bureau Uitvlugt heeft op donderdag 3 november de vrouwelijke verdachte P.B. voor diefstal aangehouden. Een vrouw had op die dag aangifte tegen haar dienstvrouw P.B. gedaan. 

Volgens de aangeefster woont zij alleen met haar zoon en heeft de verdachte, die al een jaar voor haar werkte, alleen de toegang tot haar woning. 

Verder gaf de aangeefster de politie te kennen dat zij in juni naar het buitenland was vertrokken en toen zij de volgende maand weer in Suriname was, ontdekte zij dat enkele sieraden van haar ontbraken. Zij maakte er echter geen werk van om te onderzoeken waar haar sieraden waren, maar vertrok in augustus weer naar het buitenland. Tijdens haar afwezigheid liet zij haar sieraden in haar huis achter en werd haar woning door haar dienstvrouw P.B. schoongemaakt.

In september keerde zij terug, maar controleerde haar sieraden niet direct. Toen zij op 3 november haar sieraden controleerde, bleken er meer sieraden te zijn weggenomen. Bij haar rees het vermoeden dat haar dienstvrouw meer van de verdwijning van de sieraden af moest weten en deed diezelfde dag aangifte tegen haar.

De verdachte kon kort na de aangifte op 3 november door de politie in de kraag worden gevat. De sieraden zijn nog niet teruggevonden. Zij werd voorgeleid en na afstemming met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld.

Agenten brachten de verdachte op 3 november naar haar woning om wat kleren op te halen. Bij die gelegenheid zag de vrouw kans om de benen te nemen en werd op woensdag 9 november weer aangehouden door de politie en overgebracht naar het vrouwen cellenhuis.

error: Kopiëren mag niet!