Stijging aantal oplichtingszaken valuta aankoop bij girale overboekingen

De afdeling Fraude van het Korps Politie Suriname heeft een aantal gevallen in onderzoek, waarbij personen voor grote geldbedragen in SRD zijn opgelicht. 

Volgens het voorlopige onderzoek is gebleken, dat de dader zijn slachtoffers via WhatsApp heeft benaderd en gevraagd of zij geïnteresseerd zijn om US dollars tegen een gunstige koers aan te kopen. Met de belangstellenden wordt dan afgesproken dat de US dollars giraal op hun rekening zouden worden overgemaakt, waarbij zij dan ook een overmakingsbewijs zouden ontvangen.

De opkoper moest vervolgens dan de tegenwaarde in SRD op de rekening van de zogenaamde valutawisselaar storten. Wanneer die overmaking was gedaan, kwam de opkoper echter tot de ontdekking dat de Amerikaanse dollars nimmer zijn gestort en dat het overmakingsbewijs eveneens vals was.

Het vermoeden bestaat dat op deze wijze een aantal personen voor grote geldbedragen is benadeeld. Deze worden opgeroepen om voor het doen van aangifte zich alsnog in verbinding te stellen met de afdeling Fraude. Deze afdeling is ondergebracht in het politie bureau Geyersvlijt en is te bereiken via de telefoonnummers 455830 en 451313.

De politie doet een beroep op de samenleving om alert te zijn en niet in te gaan op zogenaamde aantrekkelijke telefonische aanbiedingen van onbekenden.

error: Kopiëren mag niet!