‘Baya’ (54) opgepakt die omgeving Rijsdijkweg onveilig maakte – Verdachte brengt zus steekwonden toe

De politie van het bureau Rijsdijk heeft op dinsdag 1 november de 54-jarige A.M. alias “Baya” opgespoord en in zijn directe woonomgeving te Rijsdijkweg in de boeien geslagen, zo bericht het Korps Politie Suriname.

De verdachte, een drugsverslaafde, maakt al geruime tijd het leven van zowel zijn familie als bewoners van de Rijsdijkweg en omgeving zuur. Hij neemt daarbij alles wat hij tegenkomt weg. Zijn zus deed op diezelfde dag aangifte tegen haar broer.

Volgens de vrouw heeft haar broer gereedschappen, een emmer en andere goederen van haar weggenomen. Zij sprak haar broer om zijn gedrag aan, wat niet in goede aarde bij hem viel. Bij die gelegenheid heeft de man zijn zus met een scherp voorwerp aangevallen en haar verwondingen toegebracht aan een handpalm en onderarm. De vrouw moest medisch worden behandeld.

De verdachte werd opgespoord en in zijn woonomgeving met een rijwiel in zijn bezit in de kraag gevat. Het rijwiel bleek naderhand van diefstal afkomstig te zijn. De eigenaar heeft zijn fiets positief herkend. 

De onruststoker werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau en is na afstemming met het Openbaar Ministerie achter slot en grendel geplaatst.

error: Kopiëren mag niet!