Badjas Airlines zal zich focussen op cargovluchten in de regio

Onder veel enthousiasme werd onlangs een toestel ontvangen op de Johan Adolf Pengel Luchthaven te Zanderij. Het toestel, een ATR 42-300, is in de gele kleuren die alom bekend staan voor het Busbedrijf S. Badjalala. In gesprek met Dagblad Suriname vertelt directeur eigenaar Sarwankoemar Badjalala over deze nieuwe onderneming. 

“Wij zijn Badjas Airlines, Part of Badjas Group of Companies. Wij zijn al drie en halve jaar met voorbereidingen bezig om een luchtvaartbedrijf op te zetten. Er is heel veel werk verricht, vooral voor het verkrijgen van de nodige documenten en ook heeft de luchtvaart zware eisen. Na goed voorbereidend werk hebben wij ons eerste toestel, een ATR 42-300, binnen gehaald. Het toestel heeft een Arubaanse registratie en zal onder een air operator certificate van dat land vliegen. 

Cargo 

Badjalala vertelt verder: “Wij gaan ons meer focussen op cargo vanuit Suriname naar het Caribisch gebied en Brazilië. Het vliegtuig is eigendom van Badjas Group of Companies. Ons tweede toestel verwachten wij na 4 tot 5 maanden. De airline heeft een planning voor de komende 6 jaren al ready. Wij als bedrijf willen zeker tot een grote hoogte komen met een aantal grotere vliegtuigen.” 

Badjas Group of Companies is het moederbedrijf van 5 business units. Het bedrijf, dat sinds 1989 bestaat, heeft inmiddels onder andere 175 bussen, vrachtwagens en machines voor zwaar materieel. Badjas Heavy Equipment en Machines worden verhuurd voor bouwwerkzaamheden. Daarnaast zorgt het bedrijf voor goederentransport. Met het nieuwe vliegtuig komen nu luchtvracht diensten in het Caribisch gebied erbij kijken.

error: Kopiëren mag niet!