Meer aandacht gevraagd voor onderhoud percelen en gebouwen

Het komt vaak voor dat men alleenstaande gebouwen en percelen onder hoge wied laat. De eigenaren ontfermen zich niet of weinig over de situatie die ontstaat wanneer men niets doet. 

Dit is ook te merken langs de weg op de Oost-Westverbinding, wanneer je vanuit Paramaribo naar Nickerie en terug reist. Maar, ook in woonwijken in de verschillende districten is dit het geval. Mevrouw Eleonora is een seniore burger die woont in het district Nickerie. Ze doet haar relaas aan de redactie van Dagblad Suriname. 

Veel ongedierte

Ze woont in het ressort Van Pettenpolder dicht bij de hoofdplaats van het district. Dan nog is er volgens haar vaak te merken dat burgers hun perceel en niet (afgemaakte) gebouwen gewoon achter laten. “Ze sturen niemand om erop toe te zien dat dit netjes onderhouden wordt. Ik betreur dit ten zeerste, maar kan er jammer genoeg niet veel aan doen”, zegt ze.

Op de vraag van de redactie of men niet langskomt om zo’n woning te bekijken geeft ze aan, dat het niet vaak gebeurt. De mensen komen volgens haar eens in een blauw jaar langs om een kijkje te nemen hoe het staat en dan vertrekken ze weer zonder erbij stil te staan dat het gras terug zal blijven komen en niet voor altijd verwijderd is na een bezoekje. Muizen en vliegen zijn het gevolg bij haar in de buurt. “Het kost je veel geld om elke keer weer middelen tegen de bestrijding van insecten te gaan kopen, vooral in deze tijd”, zegt ze verder.

Districtscommissaris doet beroep op de gemeenschap

De districtscommissaris, Senrita Gobardhan, doet een beroep op de Nickeriaanse gemeenschap om hun perceel schoon te houden en het overtollige wied en struiken te verwijderen ter bestrijding van een insectenplaag en ter bevordering van de volksgezondheid. Het lijkt erop dat veel klachten de burgermoeder hebben bereikt en ze nu langs deze weg probeert de burgers te vragen om aandacht. 

Ze roept alle betrokkenen op om de percelen en gebouwen zoveel als mogelijk schoon te houden.

Ook op eigenaren in het buitenland doet de burgermoeder een beroep in een bekendmaking om hun percelen schoon te laten maken door andere mensen, die de bevoegdheid daartoe krijgen. 

Gevolgen

Als burgers zich niet willen houden aan het gevraagde, zal er binnen drie maanden na haar bekendmaking volgens de geldende politiestrafwet, opgetreden worden tegen burgers die de regels in deze bekendmaking overtreden.

GW

error: Kopiëren mag niet!