Verdachte van diefstal goederen bij waarschijnlijk IAmGold opgepakt – Kompaan wordt opgespoord

De politie van controlepost Klaaskreek in het district Brokopondo heeft in de vroege ochtend van dinsdag 8 november de 37-jarige verdachte C.A. voor diefstal aangehouden.

Hij was samen met een kompaan in een Toyota busje. Tijdens een onderzoek in het busje werden aangetroffen en inbeslaggenomen een hoeveelheid koperen kabels met zwarte omhulsel, grease guns, een batterij van het merk CAT 200 amp, een starter van het merk Perkins, een airco gas cilinder, een doos zwarte tie wrap en een zwarte transport belt. Ook de mobiele telefoons van de twee verdachten zijn in belang van het onderzoek in beslag genomen. 

Op een gegeven moment zag de kompaan van C.A. kans het aangrenzend bos in te vluchten. A., die het busje bestuurde, werd in de boeien geslagen en overgebracht naar het politiebureau. Het vermoeden bestaat dat de goederen afkomstig zijn van IAmGold. Ook het busje is hangende het onderzoek in beslag genomen.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte door de politie in verzekering gesteld.

Aan de aanhouding van zijn voortvluchtige kompaan wordt gewerkt.

error: Kopiëren mag niet!