Tot zover een boycot: bijna 3 miljoen WK-tickets verkocht
FIFA 2022 QATAR WORLD CUP

10 november 2022
De allereerste FIFA Wereldbeker ooit die in de winter op het noordelijk halfrond wordt gehouden, begint op 20 november in de Golfstaat Qatar.

Het WK van dit jaar werd overschaduwd door vragen over mensenrechtenschendingen, met berichten dat duizenden gastarbeiders zijn omgekomen in het land sinds het tien jaar geleden het recht won om het WK te organiseren, evenals kritiek op de houding van het land ten opzichte van homoseksuelen mensen. Desondanks verkoopt het toernooi in een vergelijkbaar tempo als dat van de afgelopen twee decennia, met bijna 2,9 miljoen tickets die medio oktober zijn verkocht, volgens een verklaring van FIFA-voorzitter Gianni Infantino.

De vraag naar tickets was het hoogst in Qatar, de Verenigde Staten, Saoedi-Arabië, Engeland, Mexico, de Verenigde Arabische Emiraten, Argentinië, Frankrijk, Brazilië en Duitsland.

Volgens een vorig jaar gehouden Statista-enquête vond slechts een derde van de respondenten wereldwijd dat het toernooi niet in Qatar zou moeten worden gehouden vanwege mensenrechtenschendingen.

In het VK heeft schaduwkabinetleider Keir Starmer aangekondigd dat hij de games boycot. Uit een onderzoek uitgevoerd door Public First for More in Common, tussen 1 en 3 november, bleek dat van de 2.030 Britse respondenten 69 procent zijn beslissing steunde, terwijl 12 procent het er niet mee eens was.

error: Kopiëren mag niet!