SPB-voorzitter Atompai heft actie op na afspraken aan de groene tafel

De actie van de Surinaamse Politie Bond, SPB, wordt opgeheven. Er zijn donderdagochtend afspraken gemaakt aan de groene tafel. Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie had zoals aangekondigd een Kort Geding aanhangig gemaakt tegen de SPB.

Donderdagavond volgt een gesprek tussen de SPB en president Chandrikapersad Santokhi, die momenteel op weg terug is naar Suriname vanuit Egypte waar hij de VN Klimaattop COP27 heeft bijgewoond. 

De bond onder leiding van Milando Atompai was in beraad nadat Sergio Gentle en Raoul Hellings, beiden hoofdinspecteurs van politie waren ontslagen. De twee dissidente agenten waren actief als trekkers van de zogeheten Organic Movement, een samenstelling van actievoerders die enkele weken hebben geprotesteerd tegen het regeringsbeleid. 

Begin augustus werden beide politieofficieren geschorst. 

Onder aanvoering van voorzitter Atompai hebben agenten in grote getallen gehoor gegeven aan de oproep van de bond. De algemene leden vergadering van de bond werd donderdag voor het parlement gehouden.  

error: Kopiëren mag niet!