Politie Regio Oost registreert alle huiselijk geweld gevallen te Commewijne

Het hoofd van de afdeling Huiselijk Geweld Meerzorg, inspecteur van politie 3de klasse Monica Proeve, heeft in samenwerking met de Regio Commandant van Regio Oost, hoofdinspecteur Melvin Pinas, een pilot programma verzorgd met betrekking tot de registratie van alle huiselijk geweld gevallen binnen de ressorten van het district Commewijne.

Op die manier moeten structureel die gevallen in kaart worden gebracht binnen Commewijne om zodoende zaken aan te pakken, te behandelen en eventueel verdere verwijzingen om huiselijk geweld in te dammen.

Huiselijk Geweld units te Moengo en Albina

In 2023 zal gewerkt worden aan het opzetten van Huiselijk Geweld units in de districten Moengo en Albina. Het personeel zal onderwezen worden in het professioneel aanpakken van huiselijk geweld gevallen.

De voorlichting naar de scholen en buurtgemeenschappen zal ook in samenwerking met de buurtmanagers van de verschillende ressorten binnen Regio Oost de aandacht krijgen. 

Op deze manier wordt getracht de gemeenschap weerbaar te maken en huiselijk geweld tegen te gaan.

error: Kopiëren mag niet!