Opening Suriname Tennis Centrum

Op zaterdag 5 november nam de Surinaamse Tennis Bond (STB) haar tenniscentrum in gebruik. Voorafgaande aan de opening vond de finale van de Nationale Jeugd Kampioenschappen plaats en daarna volgde de prijsuitreiking CBA en Nationale Jeugd Kampioenschappen.

Vervolgens werd op ceremoniële wijze de onthulling verricht van het naambord door voorzitter van de STB, Diego van der Zwart samen met Ramon Tjon-A-Fat, voorzitter van het Surinaams Olympisch Comité (SOC) en tevens oud-vz van de STB. 

Vermeldenswaard is dat de STB na de SVB de enige Surinaamse sportbond is met een aan haar toebehorende accommodatie. 

Het terrein werd in 1998 door de Staat Suriname gedoneerd aan de STB, maar het heeft bijkans 24 jaar geduurd voordat de faciliteiten voor de tennisbanen rond waren. Er zijn thans twee tennisbanen gereed, maar het is de bedoeling dat er nog vier andere komen. Dit is uiteraard afhankelijk van de beschikbare fondsen. De financiering van de faciliteiten is mogelijk gemaakt door een grant van de Internationale Tennis Federatie (ITF), terwijl ook het SOC een belangrijke bijdrage heeft geleverd. 

(Groepsfoto: Ex-voorzitters van de STB (vanaf 1985) poseren bij de opening van het tenniscentrum. Van rechts naar links: Carlo Jadnanansing (1985-1987), Cor Pigot, Harold Kolader, Manodj Hindori, Soetjipto Verkuijl, Ramon Tjon A Fat, Juan Pigot, Stefan Ferrier en de voorzitter Diego van der Zwart.)

error: Kopiëren mag niet!