Het perfecte veld creëren in Qatar
DOOR PHIL BAINBRIDGE

20 november 2022 – 18 december 2022 – Het perfecte voetbalveld in de woestijn laten groeien was een grote uitdaging voor de organisatoren van Qatar 2022. Het voorzien van airconditioning en schaduw is van vitaal belang, met temperaturen voorafgaand aan het toernooi tot 40˚C en de helft van het veld constant in de schaduw om spelers en fans tegen de zon te beschermen.

Terwijl de temperaturen tijdens het toernooi naar verwachting rond de 26˚C zullen liggen, loopt het tijdens het heetste deel van het jaar op tot boven de 40˚C. Het Qatar Supreme Committee for Delivery & Legacy identificeerde de kwaliteit van het veld als een specifiek probleem en richtte het onderzoeks- en ontwikkelingscentrum Aspire Sport Turf op om de beste grassoorten te vinden voor gebruik in het barre klimaat, 24 verschillende variëteiten te testen en vervolgens voldoende gras te kweken voor alle acht stadions en 48 trainingsvelden.

Bovendien hebben de in het VK gevestigde SIS Pitches hun gepatenteerde Hybrid Grass-technologie geïnstalleerd, waarbij de natuurlijke grasmat is versterkt met synthetisch garen om een ​​consistenter en duurzamer speeloppervlak te bieden. Een beluchtingssysteem pompt koele lucht in het lagere wortelniveau van het gras om gezonder gras te bevorderen, en een drainagesysteem reguleert het vochtgehalte van de grond.

error: Kopiëren mag niet!