Bioloog Freek Vonk in Suriname in neus gebeten door kielrugslang: “Stoute jongen”

De 39-jarige populaire bioloog prof.dr. Freek Vonk is opnieuw gewond geraakt na een ontmoeting met een dier. Op Instagram deelt de presentator donderdag, dat hij in het binnenland van Suriname in zijn neus is gebeten door een verder ongevaarlijke slang. Het leverde hem een klein wondje op aan zijn neus.  

“Voor mensen zijn ze totaal ongevaarlijk en dat is maar goed ook, want deze jongen heeft me net al flink te pakken genomen hier in mijn neus. Stoute jongen”, zegt Vonk op de zijn bekende drukke wijze in een video terwijl hij de bewuste kielrugslang aan de camera laat zien.

“Maar ik ga je helemaal geen pijn doen. Ik wil alleen maar laten zien hoe ontzettend gaaf je bent.”

“Grote ronde ogen met ronde pupillen, daaraan kan je zien dat deze jongens dagactief zijn. En check ook die kleuren en die schubben. Wat een machtig dier is dit.” Dat Freek de slang niks kwalijk neemt, blijkt ook wanneer hij afscheid neemt van de slang: hij kust het beest eerst nog even voor hij hem vrijlaat.

Het is niet de eerste keer dat Vonk gewond raakt bij opnames. Zo had hij aanvaringen met een tijgermeerval (2022), een tapijtpython (2020) en liep hij in 2017 een veelbesproken haaienbeet op.

error: Kopiëren mag niet!