BuZa VS kondigt beloning aan voor informatie over drie Haïtiaanse bendeleiders

“Als onderdeel van onze inspanningen om geweld in Haïti tegen te gaan, kondig ik beloningen aan van elk maximaal $ 1 miljoen voor informatie die leidt tot de arrestaties en of veroordelingen van drie Haïtiaanse staatsburgers: Lanmò Sanjou, Jermaine Stephenson en Vitel’Homme Innocent voor samenzwering om deel te nemen aan of poging tot deelname aan transnationale georganiseerde misdaad. We doen dit in combinatie met de aankondiging van aanklachten tegen de drie personen door de Amerikaanse Departement van Justitie”, aldus Anthony Blinken, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken (BuZa). 

Vorig jaar was de Mawozo-bende betrokken bij een samenzwering om 16 Amerikaanse soldaten te ontvoeren en hielden hen vast voor losgeld. Onder de ontvoering slachtoffers bevonden zich ook twaalf volwassenen en vijf kinderen.

De Verenigde Staten steunt de inspanningen van Haïtiaanse politie om de rechtsstaat op het eiland te handhaven en de grensoverschrijdende georganiseerde misdaad te bestrijden. Deze acties maken deel uit van de toezegging van de Verenigde Staten om de bevolking van Haïti te steunen terwijl zij de dupe worden van de crisis.

error: Kopiëren mag niet!