Vereniging Rechtspositie Militairen op bezoek bij minister Mathoera

De leden en sympathisanten van de Vereniging Rechtspositie Militairen (VRM) zijn al geruime tijd ontevreden over de gang van zaken binnen het leger. Veel militairen vinden, dat onrechtvaardig wordt omgegaan met hun belangen. 

Bespreking knelpunten en wensenpakket

Minister Krishna Mathoera van Defensie heeft de bond eerder dit jaar reeds ontvangen en er zijn afspraken gemaakt. Zij gaf eerder in gesprek met Dagblad Suriname aan, dat de wensen van de VRM niet werden vermeld in hun brief en dat ze de bond daarom de gelegenheid biedt om dinsdag 8 november een gesprek met haar te voeren.

De leden van de VRM hebben in ieder geval deze drie eisen op tafel liggen:

1. 150 % loonsverhoging voor eenieder die valt onder de defensieorganisatie.

2. Premium SZF kaart voor eenieder die valt onder de defensieorganisatie en hun gezin.

3. Verbetering van de werkomstandigheden.

Een verantwoordelijke partner

In een interview met Dagblad Suriname zei minister Mathoera eerder ook: “We zoeken in VRM een partner, die verantwoordelijkheid neemt en daadwerkelijk samen oplossingen zoekt.” Ze gaf verder ook aan, dat de kwestie van 150% loonsverhoging bij de president ligt, omdat ze geen mandaat heeft om daarover te beslissen.. Het enige waar het ministerie naar streeft is volgens de minister rust en geen paniekzaaierij.

Kort en krachtig

De voorzitter van de VRM, Rodney Cairo, laat het niet zo liggen en zegt in een bericht gelanceerd door het VRM: “Nergens in de wet is opgenomen dat de militaire vakbond geen acties mag ondernemen. De ergste tijdverspilling is ruzie maken met de dwaas en fanaticus die niet om waarheid of realiteit geeft, maar alleen om de overwinning van zijn overtuigingen en illusies. Verspil nooit tijd aan discussies die geen zin hebben. Er zijn mensen die ondanks al het bewijsmateriaal dat aan hen is gepresenteerd niet het vermogen hebben om het te begrijpen, en anderen die verblind zijn door ego, haat en wrok, en het enige dat ze willen is gelijk hebben, zelfs als ze dat niet hebben. Als onwetendheid schreeuwt, houdt intelligentie op. Uw vrede en rust zijn meer waard.”

Dit bericht werd ondersteund door wettelijke voorschriften die aangeven, dat de leden van de militaire vakbond wel zouden mogen staken.

GW

error: Kopiëren mag niet!