Verdachten Suribet-roof voor de rechter

Zeven verdachten die worden verweten tezamen met elkaar een Suribet geldtransportvoertuig te hebben overvallen, verschenen vandaag, dinsdag 8 november, voor Kantonrechter Duncan Nanhoe. 

Op 30 juni hebben twee verdachten, waaronder een politieagent, het voertuig van Suribet dat met geld uit Nickerie kwam, gestopt ter hoogte van Vierde Rijweg en daarbij de tas met SRD 4.260.445, US$ 4.950 en Euro 3.695 weggenomen. De chauffeur en mederijder werden hierbij onder schot gehouden en gekneveld. Hun mobiele toestellen en de autosleutels werden door de daders meegenomen. 

De twee verdachten reden met de buit naar een adres waar de overige verdachten aanwezig waren en de buit verdeeld werd. 

De gedetailleerde informatie werd verstrekt door een beveiligingsmedewerker van Suribet aan twee anderen die vervolgens een politieagent hebben benaderd, aangezien het bekend was dat de Suribet auto alleen voor de politie zou stoppen.

Bij de politieman is meer dan SRD 200.000 teruggevonden. Bij een andere verdachte werd ook SRD 500.000 teruggevonden.

De zaak is uitgesteld naar 13 december voor verdere behandeling.

error: Kopiëren mag niet!