Politiebond in beraad na ontslag hoofdinspecteurs Hellings en Gentle

De Surinaamse Politie Bond (SPB) is in beraad. Politiemensen zijn vandaag, dinsdag 8 november, naar het parlementsgebouw gegaan nadat de bond een spoed algemene leden vergadering had gehouden. Uit bekomen informatie blijkt, dat de vergadering is verdaagd naar vrijdag wanneer president Chandrikapersad Santokhi terug is van de VN Klimaattop COP27 in Egypte. 

Ook de deelname aan de parade in verband met de Onafhankelijkheidsdag loopt gevaar. Dit volgt nadat Sergio Gentle en Raoul Hellings, beiden hoofdinspecteurs van politie, de op twee na hoogste rang in het Korps Politie Suriname, zijn ontslagen. Beide zijn adviseurs van de bond. 

De voorzitter van de SPB, Poetini Atompai, schreef op social media: “Hellings Gentle met ontslag, Ik heb het altijd rustig willen doen, maar men wil het anders. Was/is dit de juiste oplossing, Maakt u borsten nat.” 

De twee dissidente agenten zijn actief geweest als trekkers van de zogeheten Organic Movement een samenstelling van actievoerders die enkele weken hebben geprotesteerd tegen het regeringsbeleid. Begin augustus werden beide politieofficieren geschorst.

error: Kopiëren mag niet!