Nog niet bekend wanneer scholen in Oost-Suriname schoongemaakt en gerenoveerd worden

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur maakte op 1 oktober bekend, dat alle basisscholen op 3 oktober zouden aanvangen met uitzondering van O.S. Loka Loka en O.S. Ampomatapu. Waarom deze twee scholen nog niet van start zouden gaan was op dat moment niet bekend. 

Volgens de BEP (Broederschap en Eenheid in de Politiek) zijn scholen in Oost-Suriname nog steeds niet van start gegaan. “De scholen van Loka Loka, in het Paamaka gebied, Goninikriki aan de Lawa, Ampomatapu, aan de Boven-Marowijne zijn tot heden echter niet schoongemaakt en dus ook niet open.” Zo berichtte de BEP onlangs in een persbericht. 

Aan het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur werd de vraag gesteld, wanneer de scholen in Oost-Suriname, schoongemaakt en gerenoveerd zullen worden en of het ministerie genoeg middelen daarvoor heeft. De redactie van Dagblad Suriname heeft vooralsnog geen reactie ontvangen.

De redactie vernam van leerkrachten die te werk zijn gesteld op O.S. Loka Loka, dat de school nog niet van start kan gaan, omdat de school het zwaarst getroffen is door wateroverlast. De school, maar ook de dienstwoningen zijn aan schoonmaak- en renovatiewerkzaamheden toe. Echter is het bij de leerkrachten niet bekend wanneer dit zal gebeuren. Zij gaven aan, niet in een mensonterende situatie te willen gaan werken. 

Minister Levens gaf in augustus van dit jaar ten aanzien van de schoonmaak van ondergelopen scholen aan, dat een groot project was goedgekeurd door de minister van Financiën. Het zou gaan om een multi-miljoenen project dat met speciale financiering door het projectbureau van het minOWC zou worden uitgevoerd. 

Foto ter illustratie.

SK

error: Kopiëren mag niet!