Mensen worden opgelicht bij het doen van online bestellingen

Het komt de laatste tijd nogal voor dat men bestolen wordt bij het online kopen en laten leveren van goederen. Klachten hebben de redactie van Dagblad Suriname bereikt dat mensen bezig zijn met dit soort oplichtingspraktijken. 

Online kopen

Een jongedame van 23 jaar, onderneemster, laat dagelijks online goederen halen vanuit het buitenland, ze heeft de mogelijkheid om inkopen in het buitenland te doen. Haar boezemvriendin zoekt klanten voor haar en die kunnen tegen redelijke koers prijzen hun spullen laten halen vanuit het buitenland met inachtneming van een bepaalde wachttijd. Van de kleinste tot de grootste spullen worden door haar dan persoonlijk geleverd aan huis. 

Ik heb alles contant betaald

“Ik ben de dupe geworden van oplichting en heb hierover ook al mijn beklag gedaan bij de politie. Ik heb een goed ter waarde van SRD 5.000 laten bestellen bij die jongedame. Mijn goed zou uiterlijk eind oktober er moeten zijn”, zegt Rishaya die zich benadeelt voelt. De werkwijze voor het bestellen en betalen hebben beide personen samen doorlopen en Rishaya werd ervan overtuigd dat alles in orde gemaakt zou worden  nadat het volledig bedrag door haar was betaald. 

Geen contact

“Nu is ze niet te bereiken. Niemand kan haar bereiken en geen van de mensen die spullen heeft besteld bij haar heeft die spullen ontvangen. Dit gedrag is volgens mij te wijten aan alles wat zich nu afspeelt in het land. Vooral met de stijging van de koers”, zegt Rishaya. 

Mensen worden volgens Rishaya nu beroofd, maar niet alleen door gewapende overvallen. Het zijn volgens haar mensen gekleed in mooie pakken en met keurig schoeisel. “Ze hebben geen zwarte gezichtsmasker op waarvoor je bang bent”, zegt ze erbij. “Je werkt vanaf de vroege ochtend tot in de late middaguren en wordt op zo een manier beroofd van je geld.” Het is geen nieuw verschijnsel, zegt ze, maar nu is het meer dan ooit te merken. “Het beste wat ik adviseer aan de gemeenschap is om niet uit hoofde van vertrouwen geld volledig af te staan aan derden (verkopers) in de hoop dat het vertrouwen niet geschaad zal worden.

Tegen de jonge 23-jarige onderneemster zullen de verdere stappen wel genomen worden. 

GW

error: Kopiëren mag niet!