“Wi na Sranan”, een song door artiesten uit Suriname en Nederland

De nieuwe song “Wi na Sranan” is door een 26-tal artiesten uitgevoerd. Het gaat om topartiesten uit de Surinaamse en Nederlandse muziekwereld.

Vanuit Suriname hebben de bekende zangers en zangeressen Nisha Madaran, Damaru, Danitsia Sahadewsingh, Benjamin Fayah, Emmely Kartoredjo, Rachel Guels, Naomi Sastra, Enashu, Chemelda Dielingen, Bryan Muntslag, Kries Ramkhelawan, Maroef Amatstam, Enver en Crazy G hun bijdrage geleverd.

Uit Nederland hebben Sabrina Starke, Bryan Bijlhout, Karin Baitali, Stanlee Rabidin, Denise Jannah en Al Goodah deelgenomen aan dit project. Ook woordkunstenaars Zulile Blinker en Owruman (Ori Plet) hebben hun bijdrage geleverd aan dit project. 

“Wi na Sranan” is een prachtig voorbeeld van hoe artiesten samen kunnen werken. Een ieder met hun eigen ervaring en specialiteit waarbij een samensmelting van talent plaatsvindt. 

De artiesten Nisha Madaran, Enashu, Sabrina Starke, Stanlee Rabidin en Denise Jannah hebben onder supervisie van Guus Pengel in een writer sessie hun input als co-writers voor de tekst gegeven. Al Goodah is hiermee aan de slag gegaan als componist en tekstschrijver, waaruit dit prachtig lied “Wi na Sranan” uit is voortgevloeid. Vervolgens is dit nummer in een muzikaal jasje gestoken door Etienne Stadwijk, de muziekproducent en arrangeur van “Wi na Sranan”.

Onder deskundige begeleiding van Ernesto van Dal vond de opname met de artiesten in Suriname plaats. In Nederland vond, onder begeleiding van de zeer ervaren musicus, producer en arrangeur Glenn Gaddum Sr., de opnames met de artiesten plaats. Het resultaat en het eindproduct van “Wi na Sranan” is verbluffend waarop betrokkenen trots op mogen zijn

Muziek is bij uitstek een uitstekend middel om in te zetten als verbindingsinstrument om de eensgezindheid en saamhorigheid te bevorderen. Het nationaal muziekproject “Wi na Sranan” zal de eenheid tussen de Surinamers in Suriname bekrachtigen. Het uitgangspunt van dit lijflied is “Verbinding”, met daarin een positieve en inspirerende boodschap over verbinding voor Suriname door Surinamers. Het kernthema van het project is daarom verbinding en versterking (“connect to empower”).  De betrokken artiesten hopen zo een positieve maatschappelijke bijdrage te leveren aan de actuele uitdagingen waarmee de samenleving te maken krijgt. 

error: Kopiëren mag niet!