Sylvani Munshi vertegenwoordigt Suriname tijdens Mrs Grand International verkiezing in Myanmar

De Surinaamse Sylvani Munshi is op dit moment in Mandalay, Myanmar. Dagblad Suriname verneemt van Sylvani, dat zij Suriname vertegenwoordigt tijdens de Mrs Grand International verkiezing. Sylvani Munshi is op nationaal niveau uitgeroepen tot de eerste 1ste Mrs Grand Suriname. Zij zet voort in de wereld van Mrs Verkiezingen en gaat internationaal.

Zij is op 6 november (op haar verjaardag) aangekomen in Mandalay. Het is een lange vlucht geweest, van Paramaribo naar Amsterdam, vervolgens naar Dubai en via Bangkok naar Myanmar. Mrs Grand Suriname heeft zeker drie maanden getraind en voorbereidingen getroffen voor de show Mrs Grand International verkiezing op 14 november.

Sylvani geeft aan, dat de voorbereiding niet zwaar, maar heel veel is geweest. Zij heeft gelet op elke detail waaronder kleding, schoeisel, talentenronde, nationale kostuum. 

“Ik ben heel erg blij in Myanmar te zijn en zal Suriname hoog houden. Al langer dan 10 jaar bezig geweest in de pageant wereld. Er zullen zeker 30 landen deelnemen aan de Mrs Grand International verkiezing. Mijn quote luidt al volgt: succes is getting what you want. Happiness is wanting what you get.Sranang no vergitie, mi lobie you”, aldus Sylvani Munshi in gesprek met Dagblad Suriname 

De Surinaamse is moeder van 3 geweldige kinderen en gelukkig met haar echtgenoot. In het dagelijks leven houdt zij zich bezig met het importeren, distribueren en verkopen van Mustika Ratu producten uit Indonesië. Munshi is CEO van een aannemingsbedrijf. Een heel sociaal bewogen mens met als platform: Help a child in need “en met mijn platform wil ik heel veel mensen bereiken om een kind in nood te helpen”.

(Khoesiaal P.)

  • Overigens, wie bekend is met het land Myanmar en de dictatuur daar en mensenrechtenschendingen, zal zich ongetwijfeld afvragen of het wel zo verstandig is van Sylvani Munshi om naar een dergelijk land te vliegen en deel te nemen aan een of andere miss-verkiezing. Nog afgelopen weekend werden meer dan 80 Rohingya-vluchtelingen die Myanmar wilden ontvluchten per boot opgepakt. De groep wilde naar Maleisië vluchten, maar werd door mensensmokkelaars achtergelaten aan de kust.
  • De Rohingya’s zijn een moslimminderheid uit de staat Rakhine, in het westen van Myanmar. Ze worden door het grotendeels boeddhistische land beschouwd als illegale vreemdelingen – ook al leven velen er al generaties lang – en worden gediscrimineerd. De gewelddadige vervolging van Rohingya’s in 2017 heeft ongeveer 750.000 mensen verdreven richting Bangladesh. De meesten van hen verblijven vijf jaar later nog altijd in kampen in mensonwaardige omstandigheden.
  • De Nederlandse overheid, als vele andere landen, heeft een negatief reisadvies voor Myanmar. Er zijn volgens het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa) grote veiligheidsrisico’s. “Sinds de militaire staatsgreep is de veiligheidssituatie in heel Myanmar zeer slecht en instabiel. Alle niet-noodzakelijke reizen naar Myanmar worden sterk afgeraden, ondanks dat toeristische visa worden afgegeven. Het leger is bezig met ‘Operatie Anawratha’ met als doel de macht te houden en het land onder controle te brengen. In de plattelandsregio’s waar bepaalde bevolkingsgroepen hun traditionele woongebied hebben vinden aanslagen, bombardementen en luchtaanvallen plaats.” Ook in de grote steden waaronder Yangon en Mandalay (waar Sylvani Munshi nu is) moet u waakzaam zijn, aldus BuZa in Nederland. “Het aantal door de veiligheidsautoriteiten uitgevoerde huiszoekingen en arrestaties is, na de uitvoering van de doodstraf op vier politieke gevangenen, toegenomen. De stad Yangon heeft nog steeds een avondklok van 00.00 uur tot 04.00 uur en in sommige stadsdelen is dat langer. Het leger heeft de noodtoestand verlengd met een half jaar tot eind januari 2023.”
  • Tot zover wat informatie over de situatie vandaag de dag in Myanmar, waarvan de Surinaamse Sylvani Munshi zegt dat ze blij is er te zijn…., maar ze stelt zich in te zetten voor kinderen in nood, dan is er genoeg werk in Myanmar en hopelijk heeft ze wat oog en oor voor kinderen in dat land terwijl ze er verblijft. (red. Dagblad Suriname).
error: Kopiëren mag niet!