Politiebericht inzake doodgereden 7-jarige jongen op Oost-Westverbinding

Het 7-jarige voetgangertje Shapildo Amoko is zondag 6 november na te zijn aangereden door een personenauto op de Oost-Westverbinding km 52 ter plekke overleden, zo meldt het Korps Politie Suriname maandagmiddag 7 november.

De politie van het bureau Richelieu kreeg die dag een melding van een aanrijding tussen een auto en een voetganger op de Oost-West verbinding km 52 met vermoedelijk dodelijk afloop en dat de automobilist na de aanrijding is doorgereden.

Agenten gingen voor onderzoek naar de locatie en troffen bij aankomst het 7-jarig slachtoffer Shapildo aan die geen teken van leven meer vertoonde op de langs de weg lopende berm. Een arts stelde officieel de dood van het jongetje vast.

Gebleken is dat de 63-jarige automobilist A.V. over de Oost-Westverbinding reed, komende vanuit de richting van Albina en gaande richting Paramaribo. Het jongetje liep in dezelfde richting en werd van achteren aangereden door de auto en was vrijwel op slag dood. 

De automobilist is na de aanrijding doorgereden, maar kon door de politie van het bureau Meerzorg staande worden gehouden. 

De veroorzaker van de aanrijding had een zogenoemd verlengingsstrookje van een Surinaams rijbewijs bij zich en was niet onder invloed van alcohol. De auto van de man is hangende het onderzoek in beslag genomen.

Hij werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Na overleg met het Openbaar Ministerie (OM) is hij door de politie in verzekering gesteld.

Het lichaam van Shapildo is in opdracht van het OM ter obductie in beslag genomen.

error: Kopiëren mag niet!