Platform Rijstsector breidt uit met nieuwe leden

Het Platform Rijstsector heeft op 7 oktober bij de overhandiging van het werkplan 2022-2023: “Een Nieuwe Aanpak” aan president Chandrikapersad Santokhi, ook formeel gevraagd naar goedkeuring voor uitbreiding van het aantal leden in het platform. 

Voor een goede besluitvorming binnen de rijstindustrie is optimale participatie van alle stakeholders noodzakelijk. Het platform probeert daarom alle stakeholders in het platform te krijgen, zo meldt dat platform in een persbericht.

De president heeft zich gehouden aan zijn belofte om er meteen werk van te zullen maken en op vrijdag 4 november werden, tijdens de gebruikelijke één-maandelijkse plenaire vergadering, de zes nieuwe leden formeel welkom geheten.

Tot het Platform Rijstsector zijn toegetreden, als lid:

Jaipersad Bishesar, vertegenwoordiger vanuit Vereniging van Rijstexporteurs Suriname

Bramdew Rampadarath, voorzitter Vereniging Padi Producenten 

Dwarka Chanderbhan, voorzitter Suriname Farmers Network

Lakshana Jhakry-Bidesie, voorzitter Landbouwcoöperatie Jaikisan

Arif Laismohamedkhan, vertegenwoordiger vanuit Bankiersvereniging

André Pinas, vertegenwoordiger vanuit ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport.

De nieuwe leden gaven aan, erkentelijk te zijn hun bijdrage te mogen leveren en zich ten volle te zullen inzetten voor het platform en de sector in het algemeen.

Eén van de belangrijke agendapunten de plenaire vergadering, was de evaluatie over de afgelopen 6 maanden na de formele installatie op 23 april 2022.     

Alhoewel er hard gewerkt is en een aantal zaken reeds is afgehandeld cq nog in behandeling is, was de conclusie dat er zal moeten worden geschakeld naar een verhoogde versnelling. Cruciaal daarbij zijn de transformatie van de “IK” naar “WIJ” denkwijze en de transparantie.

De “low hanging fruits” zullen geoogst moeten worden waarna in januari 2023 een start wordt gemaakt met de uitvoering van de middellange termijn actiepunten.

De focus van het platform voor de komende periode is dan ook gericht op: “maak de cirkels rond”.

error: Kopiëren mag niet!