“Met langs de straat verkopen proberen we het te overleven”

Vergeleken met een paar jaren terug zijn er nu veel meer burgers die mee doen met de verkoop langs de straat. Vele burgers hebben de moed gekregen mee te doen met de verkoop om het op zo een manier te kunnen overleven. Niet een ieder verkoopt groentesoorten, je hebt anderen die, sieraden verkopen, klaargemaakte kulturele kleding, benodigdheden om de keuken of het hele huis schoon te houden, schoenen, tassen en nog veel meer. Ook hebben enkele burgers op zo een manier gezorgd voor hun eigen bekendheid. 

Julienne, die ook aan de straat verkoopt, geeft tijdens een gesprek met de redactie van Dagblad Suriname  aan, dat zij heel lang borduurt en en haakt, en via social media in contact is gekomen met klanten. Zij borduurt op pangi, kleding en enkele tassen en daarnaast haakt zij ook zwempakken en enkele mooie dingen.

“Het ging via social media wel goed, maar ik kon toch niet een ieder bereiken. Niet een ieder houdt zich bezig met social media. Mijn moeder, die spullen uit Nederland verkocht, gaf mij toen een idee of ik mijn talent dan op zo’n manier ook naar buiten kon brengen. Op zo een manier verkoopt zij in de ochtend en probeer ik na school verder te gaan met de verkoop”, zegt Julienne.

“Door de verkoop langs de straat zijn ook veel meer klanten geïnteresseerd geraakt.” Zij is enkele maanden geleden gestart met de verkoop en hoopt verder in de toekomst groter en bekender te worden. “Wij leven allemaal in een moeilijke tijd en ik heb gemerkt dat een ieder iets probeert te maken van z’n leven, maar het wordt mensen veel moeilijker gemaakt door die koersstijgingen. Langs de straat mee doen met de verkoop is eigenlijk geen goede oplossing, maar wat moeten wij nu dan doen? Mijn moeder en ik proberen het op zo een manier te overleven en hopen dat ik in de toekomst toch mijn dromen kan realiseren.”

TM

error: Kopiëren mag niet!