Bushouders krijgen stiefmoederlijke behandeling

De situatie van bushouders is na alle beloftes die gedaan zijn nog niet in orde gemaakt door onder andere het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme. In de PLO (Particuliere Lijnbushouders Organisatie) is volgens bushouders weinig vertrouwen.

Nog steeds klachten

Klachten hebben de redactie bereikt dat een deel van de ontevreden bushouders schoolvervoer rijdt. Hiervoor is echter geen selectieprocedure geweest. “Op zo een manier is er dus geprobeerd de monden dicht te maken”, zegt Ricky, bushouder, tegen de redactie van Dagblad Suriname. Het jammere van de situatie is volgens Ricky, dat een deel van de ontevreden bushouders nog steeds met de handen in het haar zit.

De bushouders zijn zich ervan bewust dat ze een belangrijke schakel vormen en als ze abrupt stoppen met het verlenen van hun diensten veel burgers eronder zullen gaan lijden. “De situatie in het land is niet wat het wezen moet en ook de bushouders voelen het. Alle kosten en dagelijkse uitgaven zijn ver boven de inkomsten van de bushouders/chauffeurs”, zegt Ricky.

Slechte financiële situatie

“Ik kom als buschauffeur nauwelijks uit. Net als iedere andere burger in het land zitten ook mijn handen soms in het haar wanneer ik moet kijken naar prijzen van goederen in de winkels. Mijn familie moet ik ook onderhouden, maar we proberen niet te klagen en hard te werken. Wat we nu merken is, dat er een loopje met de mensen in de sector wordt genomen. We zijn ook mensen en verdienen daarom ook een menswaardige behandeling”, zegt hij.

Het gaat volgens de bushouder om achterstallige gelden die ontvangen moeten worden en andere voorzieningen die niet tijdig of helemaal niet worden gegeven aan de bushouders. Ook de prijs per rit is een vraagstuk dat nog aan de orde moet komen, omdat die ook al achterhaald is en het niet meer te doen is met zo’n lage prijs per rit. De bushouders zijn volgens Ricky bereid om over de problemen te praten, maar willen wel dat er ook stappen richting vooruitgang gemaakt moeten worden.

Op de vraag wat er uit de bus is gekomen na alle onderhandelingen met het ministerie zegt Ricky, dat er weinig tot niets gebeurd is na alle beloftes die zijn gedaan. “De mensen onderhandelen alleen om de groep kalm te houden en dan beloven ze keer op keer weer andere dingen aan de buschauffeurs, dit wordt soms ook te veel”, zegt Ricky. Er moet volgens hem spoedig een oplossing komen.

GW

error: Kopiëren mag niet!