Amazone Partij Suriname heeft nieuw bestuur

De Amazone Partij Suriname beschikt over een nieuw bestuur. Het nieuw gekozen bestuur van APS bestaat nu uit Dylon G. King (voorzitter), Brigitta L. Parana (ondervoorzitter), Idris S. Fredison (1e secretaris), Mirelda Sabajo-Mannsur (2e secretaris), Marcia Jarmohamed (1e penningmeester), Stanley Liauw-Angie (2e penningmeester) en de commissarissen Jowy Essed, Yvonne M. Biswane en Gregory Druiventak.

Afgelopen zaterdag werd de verkiezing voor het nieuwe bestuur gehouden. Verschillende leden werden gemobiliseerd in verband met de verkiezing. “Er volgde een inventarisatie om na te gaan wie interesse had voor een bestuursfunctie”, zegt Idris Fredison, secretaris van de partij. Fredison maakte ook al deel uit van het vorige bestuur. “Het werd tijd dat wij over een nieuw bestuur beschikken.”

Hij licht toe dat er een kandidatenlijst beschikbaar was. “De Amazone Partij wil een grotere doelgroep bereiken, wij gaan ons richten op de totale samenleving.” Hierbij merkt hij op, dat de APS kiest voor een benadering per doelgroep en verduidelijkt dat dit nodig is om zoveel mogelijk mensen zich te laten identificeren met de partij. 

Het programma van de partij zal binnenkort ook worden gepresenteerd aan de samenleving. Het milieu is vanaf het ontstaan van de partij prioriteit van de partij. De Amazone Partij is geen voorstander van scalians die de omgeving vervuilen, maakt Fredison duidelijk. Ook blijft de partij zich inzetten voor de erkenning van de grondenrechten. De inheemse identiteit zal echter blijven worden behouden. “Maar, we moeten gaan groeien als partij om onze doelen te kunnen realiseren.”

RB

error: Kopiëren mag niet!