Massaal in de rij voor school T-shirts: “Eindelijk zijn ze binnen”

Het was vrijdag een drukte van jewelste voor de deur van een modezaak in de Steenbakkerijstraat in het centrum van Paramaribo met leerlingen van de middelbare school. “Eindelijk zijn ze binnen, hier heb ik weken op gewacht”, zegt een leerling van het Natin. “Want de school verlangt een  uniform van ons. ”

De leerlingen zeggen dat ze in de rij staan voor hun T-shirts. Elke school heeft een andere kleur. Een leerlinge van het Lyceum zegt, dat zij al een tijdje in de rij staat, vanaf haar gezicht valt af te lezen dat zij het wachten in de felle zon zat is. Een T-shirt kost SRD 255 per stuk, laat ze weten. 

Iets verderop heeft een mevrouw dubbel geparkeerd en kijkt niet al te vrolijk. “Dit had toch beter georganiseerd moeten worden. Desnoods per school, zodat iedereen per kleur vlotter geholpen kan worden” zucht de vrouw, vanuit haar auto met draaiende motor. Haar kind staat in de rij samen met de overige leerlingen van Lyceum 1, 2 HAVO, Natin en Ams. “Het zou echt veel sneller gaan als de mensen per groep geholpen zouden worden”, meent de vrouw.

Een andere moeder wijst er nog even op, dat je met slechts een T-shirt niet geholpen bent. “Je hebt minstens drie T-shirts nodig voor het hele jaar. Dat is SRD 765 in totaal, in deze dure tijd.” 

Toch zijn er ook blije gezichten. Een vader loopt voorbij met zijn dochter, die vol trots haar tas met daarin haar T-shirts voor het komende schooljaar vasthoudt.

Zij verlaten voldaan de zonovergoten plek, het schooljaar is nu pas echt begonnen.

RB

error: Kopiëren mag niet!