Lichte toename aantal Covid-besmettingen – Volksgezondheid adviseert dragen mondkap

Het ministerie van Volksgezondheid is de Covid-19-situatie constant aan het monitoren. Ook wordt gekeken naar internationale ontwikkelingen en trends met betrekking tot de besmettingen.

De afgelopen periode is gebleken, dat er een lichte toename is in het aantal opnames in de ziekenhuizen van personen die besmet zijn geraakt met het Covid-19-virus. Er is in de maand oktober een gemiddelde ziekenhuisopname van 10 personen per week en 3 personen zijn die maand overleden aan het viros.

Sinds de aankondiging van de Omicron-variant zijn er 7 tot 9 subvarianten ontdekt. Deze subvarianten worden door wetenschappers nauw in de gaten gehouden.

Op basis van de recente ontwikkelingen heeft het Outbreak Management Team (OMT) aan het ministerie van Volksgezondheid de aanbeveling gedaan om zoveel mogelijk preventief te handelen ter voorkoming van een Covid-19-besmetting. Dit houdt in dat nog steeds dringend wordt geadviseerd om een mond- en neuskap op te zetten in de aanwezigheid binnen een grote menigte en in slecht geventileerde ruimten. Het toepassen van goede handhygiëne is nog steeds sterk aanbevolen.


De komende periode zullen de ministeries van Volksgezondheid en Buitenlandse Zaken het inreisbeleid evalueren.

Het ministerie benadrukt,dat mensen die niet gevaccineerd zijn, een groter risico lopen op ernstige ziekte en sterfte en adviseert derhalve dat deze groep zich alsnog laat vaccineren. In de komende periode zal er ook gewerkt worden aan het ter beschikking hebben van een partij ‘nieuwe’ Covid-vaccins.

error: Kopiëren mag niet!