Een huisvrouw en moeder is vandaag de dag ook een kleine onderneemster

“Het woord huisvrouw wordt in vele huishoudens niet meer gebruikt, maar ze is nu een kleine onderneemster”, zegt Anet in gesprek met Dagblad Suriname, die ook huisvrouw was en nu een eigen business heeft. Enkele vrouwen aan, dat zij hun leven willen veranderen door zelf een verandering erin te brengen. “In deze moderne tijd moet er geen sprake zijn van een huisvrouw, maar van een moeder die haar legacy wil maken. Wij leven in een harde tijd en huisvrouw zijn levert niets op, een ieder heeft een hobby en kan ook creatief denken, doe wat en maak je je eigen business”, zegt Anet. 

“Je hebt nog enkelen er tussen die ervoor kiezen om huisvrouw te zijn, maar in deze moderne tijd besloot ik meer dan dat te zijn. Twee jaren terug was het leven voor mij opstaan, kinderen klaarmaken, eten klaarmaken, huis schoonmaken, boodschappen doen, kinderen van school halen, helpen met het schoolwerk en in de avond weer schoon maken en slapen. Het leek alsof het werk nooit klaar was, dacht altijd dat je geen tijd had om andere dingen te doen. Maar, later ben ik wel gaan beseffen dat je uiteindelijk altijd tijd hebt en dat je die zelf vrij moet maken.”

“Ondanks mijn werk thuis, maak ik toch tijd om bestellingen te maken om zo ook wat te verdienen. In het begin was het moeilijk want als huisvrouw en moeder heb je veel te doen, maar nu ook als werkende vrouw voel ik me helemaal goed”, zegt Anet.

“In deze moderne tijd moeten vrouwen meer naar buiten komen. Je bent zo een voorbeeld voor je zelf, je kind en anderen om je heen. Elke vrouw zet haar leven zelf in elkaar, je hebt trappen die jij kiest om zelf naar boven te gaan of te zakken. Die bezigheid ontstresst je ook op een andere manier en brengt je tot rust”, benadrukt Anet. 

TM

error: Kopiëren mag niet!