Scholen in Oost-Suriname nog steeds niet open

Het Assembleelid Remy Kanape van de BEP-fractie wacht tevergeefs op antwoord van de regering over het niet gestart zijn van scholen in Oost- Suriname.

De parlementariër geeft aan, zo meldt de BEP, dat de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Marie Levens, twee maanden geleden zei, dat de regering extra geld had vrijgemaakt voor schoonmaak en renovatie van scholen en onderwijzerswoningen in Oost-Suriname, die te lijden hebben gehad van overstromingen en wateroverlast in die regio. 

De scholen van Loka Loka, in het Paamakagebied, Goninikriki aan de Lawa, Ampomatapu, aan de Boven-Marowijne zijn echter tot heden niet schoongemaakt en dus niet open. Op Drietabbetje is de school wel open, maar de school en de leerkrachtwoningen verkeren in een hoogst erbarmelijke staat van gebrek aan onderhoud en renovatie. 

Volgens Kanape heeft minister Levens beweerd, dat leerlingen van de Lawa in Frans-Guyana naar school zijn, maar de ouders zeggen dat dat niet het geval is en de kinderen uit die regio onderwijs ontberen omdat er ook voor alternatieven niet is gezorgd. 

De leerkrachten verbonden aan de scholen van de regio Oost- Suriname zijn in Paramaribo en omgeving tewerkgesteld om hun salarissen te kunnen behouden. De parlementariër wijst erop, dat de scholen sinds oktober open zijn, maar dat de kinderen in Oost-Suriname ver achter raken met hun school, zo bericht de BEP.

error: Kopiëren mag niet!