Rotary Suriname tekent groene MoU met ministeries

De vier Rotary clubs in Suriname hebben op 3 november het startsein gegeven voor de uitvoering van het Greener Together Milieu Project. Hiertoe is een Memorandum of Understanding (MoU) getekend met de ministeries van Ruimtelijke Ordening en Milieu, Onderwijs Wetenschap en Cultuur en het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie.

Met het Greener Together Project wordt beoogd om actief een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de ecologische voetafdruk van Suriname door het verminderen en/of vervangen van Single Use Plastics, en correcte afvalbeheer alsook verwijdering van plastic-, aluminium- en papierafval in een publiek-private partnerschap met de overheid. En, hiermee een directe bijdrage aan de gerelateerde duurzame ontwikkelingsdoelen.

In dit partnerschap zullen bij 15 scholen en de 3 genoemde ministeries een systeem voor afvalbeheer worden opgezet en geïmplementeerd, waarbij de financiering en de projectbegeleiding zal geschieden door 12 bedrijven te weten:

1. Chevron, als grootste sponsor

2. VSH Community Fund

3. Assuria N.V.

4. Staatsolie Maatschappij Suriname N.V.

5. Fernandes Bottling Company N.V.

6. APA Suriname Corporation LDC

7. Kopcke Trading Suriname

8. TotalEnergies EP Suriname B.V.

9. Finabank N.V.

10. Telecommunicatiebedrijf Suriname “Telesur”

11. CKC Machinehandel Surmac N.V.

12. Baitali Group of Companies / UCC

Ook bij deze bedrijven zal een systeem voor afvalbeheer worden doorgevoerd.

Bij de uitvoering van het project zullen trainingen alsook awareness sessies verzorgd worden door Stichting Suriname Waste Management (Suwama) en zal het afval worden opgehaald en verwerkt door Amreco en Green Circle Recyclers.

Het project wordt uitgevoerd gedurende het schooljaar 2022-2023 en zal na deze pilotfase worden voortgezet bij andere bedrijven en scholen.

error: Kopiëren mag niet!