PTC houdt internationaal congres bij 25 jarig jubileum

In het kader van het 25-jarig bestaan van het Polytechnic College Suriname (PTC), is op donderdag 3 november een internationaal congres gestart dat afloopt op zaterdag 5 november. Op dit congres, getiteld “Why is higher vocational education not exciting?”, zijn gastsprekers uit Guyana, Trinidad, VS en Nederland aanwezig. 

President Chandrikapersad Santokhi verrichtte donderdag de officiële opening en hield een toespraak. Daarin gaf het staatshoofd aan, dat onderwijs, in het bijzonder beroepsonderwijs, van groot belang is voor de stabilisatie en vooruitgang van onze economie. Hierin speelt het PTC een voorname rol. De president zei, dat de regering reeds heeft geïnvesteerd in praktijkcentra op LBO-niveau. Dit moet gaan leiden tot een positieve verandering van het imago van het beroepsonderwijs.

Ook op hoger onderwijs, zoals het PTC, zijn er nog uitdagingen, die samen opgelost zullen worden. Het hoger onderwijs moet bereikbaar zijn voor de Surinaamse burgers. 

President Santokhi prees PTC voor het aanbod van opleidingen, de samenwerking met het bedrijfsleven en de bijdrage die wordt geleverd aan het beroepsonderwijs. Het staatshoofd bracht zijn felicitaties uit en verklaarde het congres voor geopend.

Geschiedenis

Het PTC verzorgt sinds 21 februari 1997 technisch hoger beroep onderwijs in Suriname. Vorig jaar is de benaming van de ondertiteling van het Polytechnic College Suriname gewijzigd van Institute for Higher Vocational Education naar University of Applied Sciences. Hiermee gaat het Polytechnic College Suriname (PTC) een nieuwe fase in stelde bestuursvoorzitter Ashok Rambali. Deze wijziging bracht onder meer met zich mee de verdere professionalisering van het gehele PTC, het formeel zichtbaar maken van haar BA-MA structuur. Het geven van invulling aan de meerjarige samenwerking met onder meer Saxion University of Applied Sciences (Nederland) aan te geven. 

De nieuwe benaming van het PTC “Applied Sciences” geeft aan dat het instituut nog meer research gaat hanteren die toepasbaar zijn in en voor de samenleving, Het PTC zal dit met name doen bij technische wetenschappen aangezien het PTC technisch georiënteerd is en blijft. Des te meer de aansluiting van de titel die afgestudeerden van het PTC dragen: Bachelor of Applied Technology (B.Tech) en Master in Engineering (Meng).

error: Kopiëren mag niet!