Poll: Surinamers brengen het liefst tijd door met familie en niet met partner…

Het Surinaamse volk gaat al sinds begin 2020 gebukt onder vooral twee crises: de Covid-19-pandemie en de gevolgen ervan en de financieel-economische situatie waarin het land is komen te verkeren sinds het aantreden van de regering Santokhi-Brunswijk. Beide crises drukken een te zware stempel op de burgers. Twee jaren van mondkapjes, 1.5 meter afstand in acht nemen, avondklok en andere vormen van lockdowns hebben de burgers grotendeels thuis gehouden. Burgers hebben geleden, de stress nam dagelijks toe, men voelde zich opgesloten in de eigen woning.

En dan de gevolgen van de torenhoge schulden waarmee de huidige regering bij haar aantreden werd opgezadeld en al sinds haar aantreden haar uiterste best om de schuldenlast te verlichten. Maar, dat gaat onder meer gepaard met een deal met het Internationaal Monetair Fonds en die deal drukt zwaar op de portemonnee van burgers.

En, alsof het voorgaande nog niet genoeg ellende is voor het volk kwam daar medio februari van dit jaar de oorlog van Rusland tegen Oekraïne bij. Een oorlog die wereldwijd leidt tot stijgende prijzen van onder andere producten in de winkels en supermarkten en diensten. 

Burgers zijn amper meer fysiek en financieel in staat en in de gelegenheid om zich te ontspannen, immers, letterlijk alles is in prijs gestegen, ook vervoer (bus, taxi). De redactie van Dagblad Suriname wilde graag weten hoe burgers tegenwoordig het liefst hun tijd doorbrengen en daarom werd die vraag met een paar optionele antwoorden in een poll op de website van Dagblad Suriname geplaatst.

Binnen korte tijd hebben 778 mensen de poll ingevuld. Niet echt verrassend is, dat 367 personen de optie ‘Familie’ hebben aangevinkt, 47%. Slechts 95 personen blijken hun tijd het liefst met hun partner door te brengen en dat is maar 14 procent. Naar de reden voor die slechts 14% kan slechts gegist worden. Hebben weinig mensen vandaag de dag nog een partner, zijn relaties door alle crises onder druk komen te staan en gaat men daarom liever wat ontspannen en relaxen bij familie?

93 mensen geven aan hun tijd liever alleen door te brengen (12%), 88 personen doen dat graag met de kinderen en 3 procent (25 personen) vinken de optie “medewerk(sters)” aan met wie ze het liefst hun tijd doorbrengen.

PK

error: Kopiëren mag niet!