“Mijn zoon is geen rover”

De 19-jarige jongen R.R. heeft op maandag 31 oktober zijn eigen schutting geramd, na een achtervolging door de politie in Moengo. R.R. is niet in het bezit van een rijbewijs. 

Volgens verklaring van de moeder is R.R. op die bewuste dag zijn stiefvader op de kruising van Moengo gaan afzetten. R.R. werd toen door de politie gezien en achtervolgd. De politie kwam dwars op de weg en R.R. koos voor een andere weg, omdat hij naar zeggen van de moeder niets verkeerds had gedaan. Volgens de moeder werd de jongen achtervolgd, omdat hij als een rover werd gezien. “Mi sab tak mi boi no e roof” ( Ik weet dat mijn zoon geen rover is) waren haar woorden. Zij geeft aan, dat haar twee zoons hard werken om aan hun geld te komen. 

Toen de jongen op de hoek van de Concessieweg (waar hij woonachtig is) aankwam werden 6 schoten gelost door de politie, vertelt de moeder. “Hij raakte in paniek en reed toen iets harder om thuis aan te komen. Toen hij het erf op wilde rijden, werd hij van achteren aangereden door de prowagen. De auto is tegen de pilaar van de schutting aangekomen en helemaal vernietigd”, aldus de moeder. 

Vervolgens geeft zij aan, dat haar zoon bij het uitstappen door de agenten werd vastgepakt. Volgens verklaring van de moeder werd de jongen aan z’n voet vastgegrepen en viel op de grond. Een van de agenten plaatste zijn wapen tegen de hals van de jongen. Toen zij naar haar zoon probeerde te rennen werd het wapen op haar gericht. Doordat haar toegang werd geblokkeerd, kwam zij ten val en bezeerde haar knie. 

De moeder geeft aan, dat er ook bedreigingen zijn geuit naar de jongeman. Zij stelt dat de agenten te Moengo bezig zijn met heel wat verkeerde zaken. “Hier op Moengo hebben wij geen politieagenten. “Na Soso rover de na Moengo (Er zijn alleen rovers op Moengo). Als de mensen van de overheid zich inlaten met rovers hoe zullen zij mij helpen als ik beroofd wordt”, stelt zij. Onder het mom van verkeerscontrole proberen zij geld af te troggelen van de mensen, zegt de moeder. Het zijn volgens haar allemaal oplichters die opgeruimd moeten worden.  

Een oom van de jongen geeft tegenover de redactie aan, dat die fout heeft gehandeld doordat hij niet in het bezit van een rijbewijs is. Maar, dat er schoten zijn gelost en ook nog bedreigingen zijn geuit, keurt hij absoluut niet goed.

De redactie van Dagblad Suriname heeft de woordvoerder van het Korps Politie Suriname, Milton Bisschop, gevraagd om een reactie, maar heeft vooralsnog geen reactie ontvangen. 

SK

error: Kopiëren mag niet!