De overeenkomst tussen het IMF en Suriname

Op 22 december 2021 heeft het IMF-uitvoerend bestuur het financieel ondersteuningsprogramma voor Suriname onder de noemer van het Extended Fund Facility (EFF) ter waarde van US$ 688 miljoen goedgekeurd.

Het betreft hier een 36-maanden durend arrangement. Dit financieel arrangement is bedoeld ter ondersteuning van het economisch herstelplan van de regering.

Thans worden er onderhandelingsbesprekingen gevoerd met het IMF om het programma op enkele belangrijke punten bij te stellen. Suriname heeft met de uitvoering van het IMF-programma enkele belangrijke doelstellingen niet gehaald.

Ter wille van enige orientatie treft men bijgaand enkele documenten die deel uitmaken van de overeenkomst tussen de Surinaamse regering en het IMF.

error: Kopiëren mag niet!