Verdachte (54) woninginbraak getraceerd en opgepakt dankzij GPS op gestolen I-phone

R.S. (54) is donderdag 20 oktober na een woninginbraak door agenten van het politiebureau Flora opgespoord en in de Marowijnestraat in de kraag gevat, zo meldt het Korps Politie Suriname donderdag 3 november.

De benadeelde had diezelfde dag aangifte gedaan bij de politie te Flora. Volgens de aangeefster sliep ze toen ze plotseling het gevoel kreeg dat er iemand in haar slaapkamer was. De vrouw schrok wakker en herkende de verdachte positief vanwege zijn postuur en de grote omvang van zijn hoofd. Toen de verdachte dit door had zette hij het op een lopen met medeneming van een I-phone 12, een geldbedrag in SRD’s en Euro’a. De verdachte was de woning binnengekomen door twee shutters te verwijderen.

Aan de hand van het GPS-systeem van de I-phone 12 werd achterhaald dat de verdachte zich op een drugslocatie aan de Marowijnestraat ophield. Agenten gingen naar die locatie en bij het zien van de politie renden zowel de aanwezigen en de verdachte R.S. weg.

De politie zette de opsporing voort en S. kon op een locatie aan de Floralaan, waar hij zich vaker ophoudt, aangetroffen en positief herkend door de aangeefster. De verdachte werd vervolgens in de kraag gevat en ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau Flora. De buit is nog niet achterhaald.

De verdachte is na afstemming met het Openbaar Ministerie door de politie ingesloten.

error: Kopiëren mag niet!