Twee verdachten inbraak bij loodgietersbedrijf aangehouden

De politie van het bureau Flora kreeg zondag 30 oktober via het Command Center een dievenmelding bij een loodgietersbedrijf aan de Floris Zwakkestraat.

De agenten die voor onderzoek naar de locatie gingen, zagen bij aankomst een man voor het gebouw staan die bij het zien van de dienders het op een lopen zette en wist te ontkomen aan zijn aanhouding. 

De roldeur van het pand stond op een kier, waardoor het vermoeden bestond dat deze man meer hiervan moest afweten.

Toen de agenten terugkeerden naar het pand hoorden zij een gestommel en kregen zij het vermoeden dat er nog andere verdachten in het pand waren. Intussen arriveerde de eigenaar van het pand, die de roldeur geheel open maakte. 

Bij een ingesteld onderzoek in het pand zijn de twee verdachten R.L. (33) en R.M. (42) op de bovenverdieping aangetroffen. Tijdens hun aanhouding hebben zij zich hevig verzet, maar desondanks lukte het de agenten ze in de boeien te slaan en over te brengen naar het politiebureau.

De verdachten hadden al een aan aantal goederen weggenomen zoals een brush cutter, boormachine, steenboormachine, een gascilinder en nog nader op te geven zaken. De twee verdachten ontkennen de goederen buit te hebben gemaakt.

In het belang van het onderzoek zijn R.L. en R.M. na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!