“Hopen en bidden om iets te kunnen vinden om te eten en om de volgende dag op te kunnen staan”

“De prijzen in de winkels blijven maar stijgen”, klagen enkele dames in gesprek met een redacteur van Dagblad Suriname. Het wordt met de dag erger. De prijzen van tien kilo rijst en een baal toiletpapier zijn nu even gelijk. “Men gaat nu moeten kiezen van wat belangrijker is”, zegt een vrouw.

“Een zak van tien kilo rijst kost SRD 245 en een baal toiletpapier SRD 235, maar net een SRD 10 verschil en dan heb je ook winkels die de prijzen verhoogd hebben voor dezelfde producten, dat kan toch niet?! Ik vraag me af of dit het eindresultaat is of dat het nog erger gaat worden. Ik had dit helemaal niet verwacht. Je had al een soort van situatie, maar nu is het verergerd, men heeft het van kwaad tot erger gemaakt.”

Een andere vrouw zegt, dat er nu meerdere mensen zijn die niet uit kunnen komen. “Je had mensen die het moeilijk hadden, en nu niets meer kunnen doen voor hun zelf dan. Maar, hopen en bidden om iets te kunnen vinden om te eten en om de volgende dag op te kunnen staan. Ik weet niet wat men van plan is met de inwoners van het land of met het land zelf, maar op zo een manier kan het niet verder”, benadrukt de jonge vrouw. 

TM

error: Kopiëren mag niet!